Kan man crowdsource en (god) krimi?

2014 26. september

Det forsøger de på Kolding Bibliotek med projektet Mord i Slicetown (slang for Kolding, efter sigende byen med flest pizzariaer pr. indbygger)

Projektet blev startet op i forbindelse med Kulturnatten i Kolding den 22. august 2014. Forfatter og foredragsholder Carsten Borch er hyret til projektet og agerer skriverkarl, men handling, persongalleri m.m. skal defineres af bibliotekets brugere.

Men måske det ikke betyder det store om det bliver en god bog. Det er selve processen, der er interessant. Kick-off skete til et “fysisk” snakkearrangement, hvor ideer til plot, forbrydelser og gerningssteder blev indsamlet (http://www.koldingbib.dk/side/mord-slicetown-kulturnatten).

Og bogprojektet har nu sit liv ude i byen hvor Carsten kan mødes – og på Instagram, Twitter #mordislicetown og Facebook hvor rammefortællingen netop er præsenteret:

Livet er kammet over for Morten. Han har fået nok.

Først blev han lokket til byen af sin kone Ditte, som gerne ‘ville hjem’ til Kolding efter mange år i Århus. Her levede de ellers det fede hipsterliv i kvarteret omkring Jægergårdsgade, men hun syntes, at børnene trængte til deres mormor og morfar.

I forbindelse med kommunalvalget kørte Kolding kommune en tilflytterkampagne, hvor borgmesteren lovede seks måneders husleje betalt til dem, der købte hus i løbet af kampagnen.

slicetown

Manden fra Kommunen tænker, at konen nok har mødt Kolding Kommune på Tinder, men det er en helt anden historie…

Hver fugl synger…

Projektets kvalitet skal ikke meget måles udfra denne endelig bog (der forventes klar primo januar). Det er modellen med inddragelse af borgerne på tværs af platforme, der er interessant.

For det er vel sådan set modellen for borgerinddragelse i en både fysisk og digital verden – kombiner traditonele biblioteks- og forsmalingshusmøder med en digital online indsats. Det gælder når der skal crowdsources en krimi eller der skal udvikles en ny kultur- og fritidspolitik. Bring alle kanaler i spil – og skab en lang sammenhængende dialog hvor mange kan deltage – på forkellig vis.

For hver fugl synger med eget næb (undskyld, men jeg trængte til en floskel) – så det bliver spændende at se, hvor mange koldingensere, der kaster sig ind i projektet.

KAN DU LIDE HVAD JEG SKRIVER SÅ SKULLE DU TAGE AT FØLGE MIG – ENTEN PÅHTTP://TWITTER.COM/MEJLVANG ELLERHTTP://WWW.FACEBOOK.COM/MANDENFRAKOMMUNEN

Endnu ingen kommentarer

Læg et svar

Bemærk: Du må bruge grundlæggende XHTML i dine kommentarer. Din mail-adresse vil aldrig blive offentliggjort.

Abonnér på dette kommentarfeed via RSS