Politiet på nettet

2011 12. november
af Rune Mejlvang

Det er ikke just åbenhed der præger det danske politis hjemmesider. Der er bunker af information, servicedeklarationer og kontaktinformation, men udover døgnrapporter er der ikke meget at hente om politiets daglige virke.

Om man kigger på politiets overordnede hjemmeside eller de enkelte stationer så er billedet det samme: få navne, mennesker og billeder, men meget blåt og meget lidt samtale.

screenshot fra politi.dk

Online politimænd og kvinder

Skal det være sådan? Hvor det i Danmark kan være svært overhovedet at identificere de politibetjente man møder i gadebilledet så er åbenheden helt anderledes hos politiet i Sussex, UK. Siden oktober har 12 ansatte, gadebetjente såvel som kontorpersonale, blogget og tweetet om deres hverdag med politiarbejdet.

Der er billeder og videoindslag og små hverdagsfortællinger fra dagligdagen i politiet. Der fortælles om livet med politihunden, om at fange sexualforbrydere og der deles billeder fra trafikuheld på vejene.screenshot fra  http://www.sussex.police.uk

De enkelte blogs kan desværre ikke kommenteres, men de skrivende betjente er også aktive på egne twitter-profiler ligesom der findes en enhedsprofil @sussex_police, hvor man kan følge stationen på et mere overordnet niveau.

Uden filter

Og der lægges ikke fingre imellem, når der f.eks. fortælles om arbejdet med at begrænse børnepornografi. Under overskriften “Send him down”, hedder det i et blog indlæg:

“A good end to a busy week, Ben Capelin, 33 years old from Shoreham was given in total a 14 month prison sentence for 21 charges of possessing and making indecent images of children and one charge for perverting the course of justice. Well OK I said 2 years, he was given credit for his guilty pleas. This case involved over 6000 child abuse images and about 170 of them were the worst possible kind, involving babies, toddlers and girls around 4 years being victims of sadism, sexual torture and sexual penetration by adults. Justice was done today and we must never forget the horrendous sexual abuse being inflicted on these very young children, all for the sexual gratification of Capelin and other like minded paedophiles.” http://www.sussex.police.uk/about-us/sussex-police-people/alison-eaton

Billigere end borgermøder

Sussex Police People’ transparency initiative er lanceret i oktober som et 1-årigt initiativ, der skal skabe større gennemsigtighed i forhold til politiets arbejde. Den ansvarlige for projektet fortæller i et interview, at projektets omkostninger er i omegnen af 6.000 £ – og at der ikke kan laves mange traditionelle borgermøder for det beløb.

Én reaktion Læg en kommentar →
  1. Asbjørn F. permalink
    december 6, 2011

    Interessant innlegg om hvordan politiet kan fremstå på nett. Vil gjerne få tipse om utrykningspolitiet i Norge som har hatt stor suksess med sin bruk av Facebook til å komme i dialog med unge sjåfører. Kanskje et eksempel til etterfølgelse?

    Les en artikkel som beskriver utrykningspolitiets Facebook-satsing her: http://sosialemedier.difi.no/2011/11/utrykningspolitiet-l%C3%B8ser-sp%C3%B8rsmalet-om-hva-vi-skal-med-f%C3%B8lgerne-i-sosiale-medier/

    Eller se utrykningspolitiets Facebooksider: http://www.facebook.com/utrykningspolitiet

Læg et svar

Bemærk: Du må bruge grundlæggende XHTML i dine kommentarer. Din mail-adresse vil aldrig blive offentliggjort.

Abonnér på dette kommentarfeed via RSS