Det var rimeligt nederen – om digital post

2014 30. september

De ældre er ved at have fanget budskabet om overgangen til digital post. De lytter til det offentlige og selvom, der kan være modstand på, så går det – og de melder sig til. Det er derimod de unge, der hænger, når det gælder digital selvbetjening – eller digital post som er i fokus p.t..

I århus kommune har de derfor lanceret projektet digitalabc.dk, der har til formål, at få de unge med på vognen.

”Målet er at sikre at alle unge i kommunen har kendskab til digital selvbetjening, at de får en NemID og digital postkasse og at de ved hvor de kan få vejledning. Og hvis de så samtidig oplever, at det giver mening, er relevant i deres liv og måske oven i købet er sjovt – så er alle glade” fortæller Lene Hartig Danielsen, Borgerservicechef i Aarhus Kommune til KL.

Hylende morsomt er det ikke. Der er en quizz, der får en til at trække på smilebåndet i ny og næ, men når resultatet præsenteres og der står:

Det var rimelig nederen, du fik under 50% rigtige – heldigvis kan du bare prøve igen lige her.
Besøg os på Facebook – du kan kun blive klogere!

…så føles det lidt som at være til fest med de gamle tanter (altså dem der der kender digital post og synes det er fedt). Godt med en ekstra indsats, men hold op hvor er det svært at være ung med de unge.

Ældre hjælper unge med e-boks

Og ellers ikke et ondt ord om gamle tanter. Kampagnevideoen fra e-boks, Ældre hjælper unge med e-boks, er sgu ret sjov og giver digital genoprejsning til gamle tanter, onkler og bedsteforældre:

KAN DU LIDE HVAD JEG SKRIVER SÅ SKULLE DU TAGE AT FØLGE MIG – ENTEN PÅHTTP://TWITTER.COM/MEJLVANG ELLERHTTP://WWW.FACEBOOK.COM/MANDENFRAKOMMUNEN

Endnu ingen kommentarer