Quickguide til LinkedIn for offentligt ansatte (og andre jobsøgende)

2014 25. september

For ikke så længe siden publicerede jeg Manden fra kommunens officielle Qucikguide for offentlige institutioner her på bloggen.

I dag er det så blevet tid til Manden fra kommunens officielle quickguide til LinkedIn for offentligt ansatte – for helt ærligt – er din løn god nok, får du den opmærksomhed du fortjener – og ville det ikke være skønt med et jobtilbud i indbakken? Er du sulten – så er LinkedIn stedet.

Så kære venner: kom i gang, for alvor, det er ikke svært – men da du i modsætning til din “kommune” ikke starter med et par tusinde venner skal der lidt benarbejde til:

1. Godt i gang

Du har nok allerede en profil (hvis ikke så er det nu den skal oprettes), men har du brugt den aktivt? Skab kontakt til folk du kender; LinkedIn gør det let og tilbyder at scanne dine kontakter i gmail, outlook og andre mailsystemer. Sig ja tak og du er godt i gang. Vær dog lidt selektiv og undlad eventuelt at invitere ham/hende kværulanten fra din andelsforening. Og drop tanten fra Bornholm (med mindre hun har et fantastisk netværk); du skal efterstræbe en troværdig base af kontakter – og nære kollegaer et et let sted at starte.

2 Din profil

Smid lidt energi i din profil. Angiv tidligere arbejdspladser og studiesteder – og se hvor meget bedre LinkedIns forslag til mulig kontakter bliver. Klik løs og genopliv dine (gamle) netværk. Det vokser! Mange andre steder anbefales det, at du gør dig meget umage med profiltekst og jobbeskrivelser – og selvfølgelig skal du det – men det er hvad du poster, gør og deler, der gør hele forskellen.

3 Aktivitet, like og del

Så vær aktiv – og klik like og share når der er opslag på LinkedIn som du tror vil skabe værdi i dit netværk. Det kan være artikler og nyheder – eller jobopslag som er fede (men som du ikke selv vil søge). Kort sagt – vær en god ven, der deler det gode! Og opsøg netværksgrupper inden for dit felt. Meld dig ind! Og like og del det der er godt.

4 Kurater (udvælg)

Mængden af information er overvældende, men du er klog så hvis du læser noget, der er værd at dele – så del. For det du synes er godt og klogt vil sikkert også blive oplevet som godt og klogt af dit netværk. Du er bare først til at sorterer artikler og links – og til at dele. For den der deler får næsten lige så meget credit som den, der skriver.

5 Vær selvsikker

Du laver gode ting, der er værd at dele – i det mindste med dit faglige netværk. Så når den der nye hemmelige strategi (som du har brugt 8 måneder på) er online så tag og del. Det gør ikke ondt og måske betyder det, at den rent faktisk bliver læst.

6 Vær sød – hvis du orker

Skriv en anbefaling til ham den lækre og dygtige løntilskudsslave eller klik bare et par kompetancer til når du opretter kontakt. Det er venligt, sødt og godt – og det skal nok give bonus og komme tilbage.

7 Nyd det…

På syvendedagen skal du hvile. Og nyde hvor meget din kontaktflade – og indflydelse er vokset. Du har formodentlig allerede overhalet din chef i online social indflydelse ;)

…og mandag starter du op igen. Det tager ikke megen tid – men brug lige 2 minutter hver dag.

P.s.: Ser du et job hvor du tænker, det er sgu da lige noget for Manden fra kommunen, så lad være med at trykke like eller del. Bare kopier linket – og smid det i en besked til mig ;-)

KAN DU LIDE HVAD JEG SKRIVER SÅ SKULLE DU TAGE AT FØLGE MIG – ENTEN PÅHTTP://TWITTER.COM/MEJLVANG ELLERHTTP://WWW.FACEBOOK.COM/MANDENFRAKOMMUNEN

Endnu ingen kommentarer