Det offentlige på LinkedIn

2014 14. september

Hvis Facebook virkede som en billig lækkerbisken så er LinkedIn det rene slaraffenland for det offentlige.

Kommunerne og mange andre offentlige virksomheder har nemlig en unik fordel på LinkedIn fremfor mylderet af små og mellemstore virksomheder – og private brugere:

De har i massevis af followers.

For der er tale om store virksomheder hvis nuværende og tidligere medarbejdere allerede har angivet dem som arbejdsplads – og dermed eksisterer firmasiden om man vil det eller ej!

For LinkedIn opretter virksomhedssider automatisk når medarbejderne angiver den som arbejdssted – så det er bare om at komme i gang. Søg efter din virksomhed på LinkedIn- den er der sikkert allerede men måske ser den ud som denne:

Mange followers!

Udover at det fremstår ualdmindeligt trist og udynamisk så er det værd at bemærke, at siden, det til trods, har 2.300 followers! Mange kommuner har brugt meget energi på at komme så langt på Facebook, men her bruges det slet ikke (og Kolding erikke alene; f.eks. Gentofte, Greve og Brøndby ser lige sådan ud).

Men det er altså mange followers, så mange, at der ikke er langt til likes, delinger og kommentarer på det indhold der deles.
Så det ville være en skam ikke at benytte LinkedIn, for når det gælder rekruttering og virksomhedsbranding er det p.t. den absolut bedste platform. Og offentlige virksomheder må også slås for de bedste kandidater.

En del kommuner bruger LinkedIn aktivt, men det er stort set kun i forhold til spredning af jobopslag. Hvordan LinkedIn kan bruges ser jeg på i et senere blog-indlæg.

Vil du i gang nu så brug 5 minutter på Manden fra kommunens officielle quickguide til offentlige institutioner på LinkedIn – og en time på at få jeres side godt i gang.

KAN DU LIDE HVAD JEG SKRIVER SÅ SKULLE DU TAGE AT FØLGE MIG – ENTEN PÅ HTTP://TWITTER.COM/MEJLVANG ELLER HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/MANDENFRAKOMMUNEN
SÅ BLIVER JEG GLAD OG DU GÅR IKKE GLIP AF NOGET