Landsbytosserne kommer! Folketinget på Facebook

2013 1. oktober
En uge før Folketingets åbning sprang folketinget ud på Facebook med en målsætning om at genetablere forsamlingshuset i digital form – dog uden kaffe.
Nu har Folketinget jo aldrig været et forsamlingshus – og det er nok tvivlsomt om indtoget på Facebook vil ændre på dette.
Her efter en uge er der 7000 der synes godt om Folketinget, der ugen igennem er kommet med opdateringer om bl.a. indtoget på Facebook og Folketingets åbning, herunder et opslag med billede af den nye røde løber, der skal indvies på åbningsdagen:

Landsbytosserne kommer!

Men falder det i folkets smag? Omkring 100 synes godt om før omtalte opslag om den nyindkøbte røde løber – men kommentarsporet er langt surt og bittert:
En skriver:
“Ja, gud forbyde at alle de magtgale mennesker på Christiansborg skulle gå på det underlag, som vi andre gør til daglig.” (65 likes har denne kommentar fået!)
Og en anden:
“Ingen kvaler! Folket betaler.”
Enkelte brugere forsøger at tage tinget  og siden i forsvar – og ender ud i laaange diskussioner, diskussioner som Folketingets admin i øvrigt er fuldstændigt fraværende i:

Kommentarsporene på siden er ikke et kønt syn. Faktisk tager Folketinget på Facebook sig ud som lidt af et socialt mediemareridt.
Ok opslag men med et kommentarspor der øjeblikkeligt tager en helt anden retning end tilsigtet.
En del kommuner har i de seneste år været tilbageholdende i forhold til brugen af sociale medier, bl.a. p.g.a. (en ofte ubegrundet) frygt for landsbytossernes indtog. Men her er de, tosserne – og de giver den fuld gas.

Folketingets stemme

Når der rækkes ud og søges egentlig dialog går det lidt bedre. Når Folketinget spørger hvad folk ville sige hvis de skulle holde statsministerens åbningstale så er kommentarsporet rimeligt fornuftigt og sobert.
Men igen – folketinget tager ikke til genmæle. Der er ingen “tak for jeres kommentarer” eller anden form for deltagelse.
Og måske er det det, der er hovedproblemet for siden – nu og fremover: med hvilken stemme kan Folketinget som institution tage del i den dialog de lægger op til?

Én reaktion Læg en kommentar →
  1. oktober 1, 2013

Frisk indspark og dejligt at se at Manden fra Kommunen lever i bedste velgående :-)

Jeg må indrømme at jeg faktisk ikke har været inde på Folketingets Facebookside siden den blev lanceret, så jeg har ikke bemærket landsbytosserne endnu, men når jeg læser dit indlæg, så kunne det godt være jeg lige skulle stikke hovedet inden for. Det er jo desværre et udbredt problem med usober debattone på Facebook og andre medier, og problemet bliver bestemt ikke bedre, hvis sideejerne ikke er påtager sig ansvaret og moderere debatten.

Jeg ved ikke om det er for at mindske landsbytossernes indtog at Politiet i sin tid valgte at lukke for at besøgende kan skrive opslag men “kun” kan skrive kommentarer til Politiets opslag. Personligt synes jeg ikke man bør mindske folkets muligheder for at give sit besyv med men jeg er stor tilhænger af at man modererer det der kommer ind.

Tak for indlæg og velkommen tilbage :-)