Digital borgerdialog – status og inspiration

2011 24. august

Så er der lidt inspiration til offentlige myndigheder, der ønsker at sætte gang i digitale dialogprojekter. IT- og telestyrelsen har sammen med KL udarbejdet et magasin med cases, råd og vejledning til myndigheder der ønsker at arbejde med sociale medier – herunder et kort afsnit om nogen af de juridiske overvejelser man som myndighed bør gøre sig før man kaster sig ud i den åbne dialog.

Overblik over offentlige 2.0 initiativer

IT- og Telestyrelsen har også udgivet en rapport om det offentliges brug af sociale teknologier. Rapporten har fået den mundrette titel: “Myndighedernes erfaringer med og planer for web 2.0-kommunikation – resultater af spørgeskemaundersøgelse” og  er baseret på en større spørgeskemaundersøgelse blandt ministerier, kommuner og styrelser. Rapporten giver et godt overblik over brugen af web 2.0 blandt offentlige myndigheder – hvor mange er på Facebook, Twitter og Youtube, har blogs, debat-fora eller chat m.m.

1. Kim Fischer permalink
    august 24, 2011

…synes faktisk, at ITST’s rapport er ret sløj og tenderende til det ligegyldige. Jeg har lidt svært ved at se, hvad formålet er? (- en kortlægning, jow tak, men hvorfor?)

Og så har ITST vist fyret deres layout-medarbejder #timesnewroman

Men hey – der er bare min mening…

august 24, 2011

Hej Kim
    Hmm – fra et kommunehverdagsperspektiv tror jeg, at værdien ligger i at kunne henvise til, at andre kommuner/myndigheder jo allerede er i gang. Men du har da ret – det er ikke nødvendigvis sindsoprivende (men måske mere interessant hvis man kunne se rådata).
    /Rune

3. Helga Mohr permalink
    oktober 6, 2011

Jeg havde fat i undersøgelsen i weekenden. Den virker på nogle punkter som lidt af et venstrehåndsarbejde. Og talarbejdet er simpelthen sjusket. Der er nogle tal, der ikke kan stemme. Hvis man havde rådata, kunne man få mere ud af den, tror jeg. Dens store styrke er, synes jeg, at den viser, hvor mange myndigheder – både i stat, region og kommune -, der bruger borgerportaler, Twitter, Facebook, blogs og alt muligt andet. Det er faktisk lidt interessant, og det har man ikke, så vidt jeg ved, haft overblik over før.

Trackbacks og pingbacks

1. Copy/paste af Manden fra kommunen | Involvering